Isnin, 26 Mac 2012

PUTRAJAYA

Asalnya ke Kajang sebab suami aku nak tukar kereta tapi bila tengok kereta tu tak menepati citarasa la pulak. So, kami pun terus jalan-jalan. Jalan-jalan main bowling dulu di Metro Kajang. Makan-makan di Restoran Nasi Ayam Penyet, minum-minum di Chicken Rice Corner...:)

Masa di Chicken Rice Corner ni, minum2 je. Aku dan suami minum Ice Blended Tirasmisu...Hmm..sedap jugak. Lupa nak amik gambo.

Lepas jalan-jalan dan main bowling sekali dengan kawan abang nama Yatim, kitorang gi makan pulak. Main bowling masa ni aku kalah ye. Hoho...Yatim yang menang tapi takla beza mana sangat dengan aku dan abang. Abang no 2. huhu....


Lupa dah nama coffee yang abang minum ni tapi sedapla.....Aku suka! 



 Ice Lemon Tea ni dah tentula aku yang punya kan...:)


 Kitorang makan set Ayam Penyet je...:)


Ni den punya...Drumstick semestinya...:)


Selepas selesai makan, abang hantar Yatim ke rumahnya dan kami??? Merendek ke Putrajaya. Waaa...makin cantik Putrajaya sekarang ni. Walaupun aku sebenarnya selalu je ke Putrajaya tapi jarang-jarang sekali jalan-jalan di sekitar Putrajaya. Selalunya ke Ibu Pejabat je iaitu di Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar. Kira kali ni, jalan-jalanla, makan-makan, pegi shopping di Alamanda. Itu je...:) Hihi..Actually, masa tak cukup sebab dah rugi separuh hari di Kajang...:)

Ni di Jambatan Anaconda yang aku suka sangat. Tempat ni sungguh cantik dan tempat dating yang paling best dulu...Dapat tengok tasik yang cantik...:) 



Kenapa aku panggil Anaconda? Tengok lekuk2 belakang yang wane hitam dan bercorak batik tu? Besar macam anaconda. Tak tahu apa nama jambatan ni tapi aku memang panggil "Jambatan Anaconda"


Husband aku cakap pokok ni cantik...:) 



Aku lak suka sangat susunan pokok2 ni. Lawa kan?


Kulihat kamu dan kamu lihat ke lain....hehehe...Break a way...:)


 Puanyala gamble masa ni. Kamera pun takde bawak. Ni ambik gambo guna hp nokia aku yang cabuk tu je. Jadilah...:)


Suka tempat ni. Cantik. Pengantin pun selalu je datang amik gambo kat sini....:)


 Suka sangat tengok pokok atas tu....


aku pun nak bergambar jugak dengan pokok ni


 Kami...:)


 Di atas Jambatan Anaconda


Jeling-jeling, pandang-pandang...hehehe


 Lawa pulak grill bawah jambatan ni


 Aku pun nak jugak...hehehe



Ukiran ni lawala...:)


Dia pun nak jugak bergambo kat sini...hehehe...:)


 Scenery di atas jambatan yan cantik ni...:)


 Bangunan Kementerian Pelancongan yang unik...maksud aku tang ukiran2 di tepi2 bangunan...Lawa. Unik.


Macam-macam rupa bentuk bangunan di Putrajaya. Cantik dan indah belaka...:)





4 ulasan:

  1. korang berdua ni dah macam outdoor pengantin baru hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. zue...hehehe....ye ke? sebab kebetulan erni ke putrajaya ni memang banyak sangat pasangan pengantin yang amik gambo outdoor ni. hehehe...kenan kot...:p

      Padam
  2. pesal panggey jambatan anaconda??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Manja perasan tak bawah jambatan ni ada renda2 batu yang macam kulit ular tu, dan besar dia pun cam ular anaconda tu? Dari dulu erni panggil jambatan anaconda dan erni suka datang sini...:)

      Padam

Terima kasih atas komen anda semua...:)