Rabu, 29 Februari 2012

BESTNYA TASIK KENYIR (SIRI 3)

Hi guys...sambungan siri ke 3 kisah Percutian di Tasik Kenyir yang sangat best !!


 
Petang lepas sampai tu, kitorang jalan2 je kat bawah dekat tempat letak bot, tengok sangkar2 ikan, dan kitorang berkayak. Memang ni antara aktiviti yang agak best di sini. Seronoknya berkayak. Aku partner dengan suami aku dan abang ipar dengan adik ipar aku. Bayar sewa kayak ni kalau tak salah aku cuma RM10 je untuk 45 minit tapi rasanya kitorang  berkayak ni dekat sejam lebih. Abg tu cam ok je tak panggil kitorang...:) Dia bagi chance la kat kitorang. Bagusla..baik hati..:)



Bersiap sedia sebelum turun berkayak jap lagi. Tak sabarnya rasa hati...:)


Korang taw tak, suami aku ni mmg la takut air2 dalam ni tapi dek kerana keterujaan dia, dia lupa yang dia takut. Punyalah excited gile mendayung sampai ke tengah tasik. Siap kami berlumba lagi. Hehehe....Bila dah habis berkayak, baru la suami aku tersedar yang dia sebenarnya sangat takut. Dan bile membayangkan dia ley berkayak di tengah2 tasik tadi, memang dia sangat ngeri katanya. hhmmm...:)



Peace.....Jom kita berkayak



Kayuh bang...:)



Kayakan baru bermula..



Dah habis dah...:)




Yes!! Sonok sangat dapat naik kayak ni....



Habis basah2 dah baju aku. Memang best la naik kayak ni...:)



Sebelum naik ke banglo kitorang, pegi tengok2 ikan di dalam sangkar ikan kat belakang tu dulu. Takut jugak aku jalan atas plastik apung kuning tu, cam nak terjatuh je... Tapi InsyaAllah, aku boleh berenang...:)


Ni sebahagian sangkar2 ikan yang ada di sini...:)
Ok, tu antara 2 aktiviti yang kitorang buat untuk hari pertama ni...Memang bestla berkayak. Bagi ikan makan dalam sangkar pun, sangat seronok jugak sebab aku dan suami aku memang suka ikan. Kami pun ada bela ikan puyu kat umah. So kit0rang memang sayang sangat2 kat ikan ni...
Sampai sini dulu untuk siri yang ke 3 ni dan aku akan sambung lagi dengan siri ke 4 lepas ni...:)

2 ulasan:

  1. hihi jatuh leh berenang xper..kena ke zue ni...tenggelam!!!! :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi...boleh berenang pun zue, kalau ada orang bergantung ngan erni, mau tenggelam jugak..hehehe

      Padam

Terima kasih atas komen anda semua...:)